Sluiten
KELVI - Donderdag 9 November 2019

Zó lijkt je huis groter

1. Ga voor groot
Kussentjes, kleedjes, fotolijstjes, kandelaars en andere accessoires maken van je huis een gezellige boel, maar ook een drukke boel. En hoe drukker, hoe voller. Less is more. Kies dus slechts een paar voorwerpen. Dat mogen blikvangers van formaat zijn. Een enorme wissellijst, een grote vaas of een fikse groene palm bijvoorbeeld.

2. Gebruik spiegels
Door spiegels lijkt de ruimte groter. Kies een grote spiegel en zet 'm op een plek die je direct bij binnenkomst ziet. Met reflectie kun je trouwens ook meubels optisch langer maken. Zet bijvoorbeeld de eettafel met de kopse kant tegen de muur en hang op die plek een spiegel. De tafel lijkt nu dubbel zo lang. Bovendien kan een spiegel met bijzondere vormgeving prima als accessoire dienen - twee vliegen in een klap.

3. Varieer met licht
De grootste winst boek je door daglicht binnen te laten vallen. Heb je weinig ramen, probeer dan deze tip: plaats verlichting op verschillende punten. Denk aan een vloerlamp en hanglamp, maar ook tafellampen. Hoe meer variatie, hoe groter de ruimte lijkt.

4. Zet alles op poten
De ruimte die je hebt, wil je behouden. Kies daarom meubels op pootjes. Dan kun je onder je meubilair door kijken. Dat creëert een ruimtelijk gevoel. Bovendien, tafel- en stoelpootjes mogen tegenwoordig gezien worden. In sommige gevallen zijn het zelfs de pootjes die de look maken. Kies voor minimalistische, robuuste of artistieke pootjes.

5. Hou het open
Kies meubels waar je 'doorheen kijkt'. Bijvoorbeeld eetkamerstoelen met een opening in de rugleuning of een wandrek in plaats van een dichte kast. Dat geeft - net als meubels op pootjes - een doorkijkje naar de rest van de ruimte.

De laatste interieur tips en inspiratie

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »