Sluiten
Kelvi - Donderdag 9 Oktober 2019

'The little black dress' van Kelvi

Bureau Petersfield

Lessenaar
Het bureau Petersfield brengt me terug in de tijd. Naar de periode dat mijn moeder een schoolmeisje was en alle kinderen een laatje onder hun lessenaar hadden. Als iemand me had gezegd dat dit bureautje uit die tijd kwam, had ik het direct geloofd. Niets is minder waar. Het is een modern ontwerp en hij is nu te koop in onze online woonwinkel. En dat laatje... daar kan ik mijn ogen niet van afhouden. Dat laatje vraagt om een ouderwets potje inkt en een veer om mee te schrijven.

 

Vloerlamp Fowey

Lamp op statief
Ambacht. Dat is wat de vloerlamp Fowey uitstraalt. Het houten statief, de robuuste vormgeving, de zwarte gepoedercoate kap - alles ademt ambacht. Ik kan me voorstellen dat ze decennia geleden op zo'n manier de eerste staande lampen in elkaar zetten. En van de andere kant past de Fowey goed in de interieurs van nu. En doordat je de kap naar boven en beneden kunt verstellen, is het de ene keer een leeslamp en dan weer sfeerverlichting.

 

Viby schommelstoel

Schommelstoel
De schommelstoel ontstond rond 1725 in Amerika. In de Cariben heeft vrijwel ieder huishouden er een en tegenwoordig is 'ie ook in Nederland weer helemaal 'in'. Wij hebben de vilten schommelstoel Viby in de collectie. Alles klopt aan deze stoel. De hoge rugleuning, de sierlijk gebogen armleuningen en de dunne pootjes die de zitting met het schommel-onderstel verbinden. Dit vind ik mooi. Nu, over tien jaar en als ik later bejaard ben.

 

De laatste interieur tips en inspiratie

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »