'The little black dress' van Kelvi

  • Geplaatst op
  • Door Kelvi
  • 0
'The little black dress' van Kelvi

Iedere vrouw heeft 'm wel, een zwarte jurk die je voor iedere gelegenheid uit de kast kunt trekken. Met sneakers is 'ie vlot, met sandaaltjes 's zomers en met een colbert eroverheen is het dé outfit voor een werkafspraak. The little black dress is niet aan mode onderhevig en je draagt 'm totdat 'ie tot op de draad versleten is. Zo heb ik ook meubels en accessoires die het in iedere inrichting goed doen. Tijdloos zijn ze. Ik raak er nooit op uitgekeken.

Bureau Petersfield

Lessenaar
Het bureau Petersfield brengt me terug in de tijd. Naar de periode dat mijn moeder een schoolmeisje was en alle kinderen een laatje onder hun lessenaar hadden. Als iemand me had gezegd dat dit bureautje uit die tijd kwam, had ik het direct geloofd. Niets is minder waar. Het is een modern ontwerp en hij is nu te koop in onze online woonwinkel. En dat laatje... daar kan ik mijn ogen niet van afhouden. Dat laatje vraagt om een ouderwets potje inkt en een veer om mee te schrijven.

 

Vloerlamp Fowey

Lamp op statief
Ambacht. Dat is wat de vloerlamp Fowey uitstraalt. Het houten statief, de robuuste vormgeving, de zwarte gepoedercoate kap - alles ademt ambacht. Ik kan me voorstellen dat ze decennia geleden op zo'n manier de eerste staande lampen in elkaar zetten. En van de andere kant past de Fowey goed in de interieurs van nu. En doordat je de kap naar boven en beneden kunt verstellen, is het de ene keer een leeslamp en dan weer sfeerverlichting.

 

Viby schommelstoel

Schommelstoel
De schommelstoel ontstond rond 1725 in Amerika. In de Cariben heeft vrijwel ieder huishouden er een en tegenwoordig is 'ie ook in Nederland weer helemaal 'in'. Wij hebben de vilten schommelstoel Viby in de collectie. Alles klopt aan deze stoel. De hoge rugleuning, de sierlijk gebogen armleuningen en de dunne pootjes die de zitting met het schommel-onderstel verbinden. Dit vind ik mooi. Nu, over tien jaar en als ik later bejaard ben.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden