Sluiten
Kelvi - Donderdag 17 November 2019

Maak van je huis jouw thuis

monte-3-zits-bankIk kroop onder mijn lievelingsdekentje, dat overigens totaal niet in het zorgvuldig gekozen kleurpalet van de woonkamer paste. Ik was er he-le-maal klaar mee.
En ineens zag ik het, juist op dat moment, met die boeken op een onlogische plek en dat kleed dat totaal niet kleurde bij het meubilair. Zo was het míjn plek. Sindsdien voeg ik aan ieder ontwerp 'gekke' details toe: voorwerpen met een persoonlijke betekenis, favoriete kleedjes en kastjes met spullen die alleen ik belangrijk vind.
Wil jij dit ook in jouw huis? Lees dan deze drie tips voor een persoonlijke inrichting:

 

salontafel-knoxville1. Combineer stijlen
'Furniture is what you buy in a shop, style is how you make a home with it.' Dat is mijn lijfspreuk, als het gaat om interieur. Het is leuk om een modieuze inrichting te hebben, maar pas als je die modieuze items op je eigen manier gaat 'stylen', krijg je een eigenzinnig en persoonlijk interieur. Daarom combineer ik allerlei merken en stijlen. De strakke Monte driezitter heb ik thuis gecombineerd met de natuurlijke en robuuste Salontafel Knoxville. Een combinatie die ik vroeger niet had aangedurfd, maar die hartstikke leuk uitpakt.

 

2. Verzamelingen
Er zijn van die dingen waar je geen afscheid van kunt nemen, maar die tegelijkertijd altijd in de weg liggen. Van die kleine 'rommeltjes' zoals vakantiesouvenirs. Bij mij thuis is dat mijn schelpenverzameling. Mijn souvenirs en schelpen heb ik nu in mij interieur verwerkt. De souvenirs liggen in een leuk open kastje. Een combinatie van opbergen en uitstallen dus. De schelpen heb ik ondergebracht in mijn plantenpotten. Ik heb ze gewoon nonchalant over de aarde rondom de planten gestrooid. Dat ziet er super leuk uit en zo liggen ze niet meer loos in de woonkamer.

houten-kast-pisa3. Wees kieskeurig
Dat vaasje dat ik van mijn moeder heb gekregen en dat schilderijtje van mijn oud-collega's... Ik ben geneigd om het allemaal te bewaren. Ik wil namelijk niet ondankbaar overkomen. Alleen, ik vind ze niet mooi. Sinds ik afscheid neem van cadeautjes die ik stiekem helemaal niet leuk vind, is mijn interieur een stuk meer eigen. Vind je het vervelend voor de gever, zet de spullen dan op een plek waar ze jou minder storen. Op zolder, in de logeerkamer of in de tuin bijvoorbeeld. Alleen als je kiest voor wat jij mooi vindt, wordt jouw huis jouw thuis.

De laatste interieur tips en inspiratie

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »